Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Mézes reggelivel indult a nap a Felsővárosiban

Az iskola részére Halász Balázs méhész biztosította a mézet, így ezen a napon a gyerekek mézkóstolóval indították a napot, a következő szünetben pedig mézes kenyeret is kaptak.

A Felsővárosi Általános Iskolában tartottak pénteken Mézes Reggelit, ahol Halász Balázs segítségével a gyerekek egy előadás és filmvetítés keretében megismerkedhettek a hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat. A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése, figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak. Továbbá fontos annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

[box type=”shadow” ]Magyarország első alkalommal 2014. november 21-én csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, ekkor az Ország teljes területén összesen 67 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez. 2016-ban már 500 helyszínen, közel 100.000 gyerek részvételével tartottak Mézes Reggelit.[/box]

 

 

 

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson