Mi lett a sorsa a kiskunhalasiak 3081 aláírásának?

Fotó: Györgyi János

Sokan megkeresték szerkesztőségünket, derítsük ki, mi történt az aláíróívekkel, eljutott-e a miniszterelnökhöz a Kiskunhalasiak azon véleménye, hogy nem szeretnének menekülttáborokat a városban.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő (FIDESZ) szeptember 16-án vette át a halasi motoros egyesület képviselőitől az aláíróíveket, amelyet a város vezetőivel együtt ő is aláírt. Levélben megkérdeztük Bányai Gábort, hogy mi lett a sorsa az aláírásoknak, de cikkünk megjelenéséig választ nem kaptunk. (Amint új információnk lesz, frissíteni fogjuk a cikket.)

Nem lebecsülendő 3081 aláírással fejeztük be a migrációval összefüggő, különösen a nyitott tábor bezárásával kapcsolatos aláírásgyűjtő akciónkat – mondta a Halasinfonak Györgyi János, a Konok Kunok Motoros Klub elnöke. Az egyesület kérése az volt, hogy a dokumentumok jussanak el a miniszterelnökségre.

1-dsc_0189

Farkas Gergely a hét elején parlamenti felszólalásában azt hangoztatta, hogy a kiskunhalasiak aláírásokat juttattak el Bányai Gábor kormánypárti országgyűlési képviselőhöz azzal, hogy zárják be az a városban a nyílt menekülttábort, de a jobbikos politikus szerint a város fideszes képviselője hallgat az üggyel kapcsolatban. A Jobbik politikusa következetességre kérte a kormánypártot: ha az uniónak azt mondja, hogy ne szóljon bele az ország ügyeibe, ne kényszerítse rá akaratát kisebb közösségre, akkor a kormány is tegyen így és zárja be a kiskunhalasi tábort.

E témában a jobbikos képviselő ma sajtótájékoztatót tartott Kiskunhalason:

Farkas Gergely parlamenti felszólalása:

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0