Milliárdok érkeznek iskolafejlesztésre

Közel hárommilliárd forintnyi támogatás érkezik a választókörzet iskoláiba, amelyből jelentős, már régen tervezett fejlesztéseket tudnak majd elvégezni.

A témában tartott sajtótájékoztatón az érintett tankerületek vezetői számoltak be arról, hogy az érintett iskolák mire fogják felhasználni az elnyert támogatásokat. 2018-ban 572 milliárd forinttal többet fog költeni oktatásra a kormány, mint a 2010 előtti időszakban az előző kormányok – erről Bányai Gábor országgyűlési képviselő beszélt Kiskunhalason. A képviselő körzetében kilenc általános iskola és egy kollégium közel 2,9 milliárd forintot nyert bővítésre, felújításokra és eszközbeszerzésre.

A kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerület vezetője a halasi régió, míg Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerület vezetője a bácsalmási térséget érintő legnagyobb oktatási célú fejlesztésekről tájékoztatott. A kedvezményezett közoktatási intézményekben sportcsarnok-korszerűsítés, fűtésrendszer-korszerűsítések, tető-és nyílászárócserék, új tantermek, új épületszárnyak és egyéb oktatási célú fejlesztések valósulnak meg.

A Kertvárosi Általános Iskolában az egyik legnagyobb mértékű felújítás kezdődhet meg hamarosan. 489,1 millió forintból újul meg az iskola épülete, új nyílászárókat szerelnek be, és épül egy új épületszárny is, ahol egy új ebédlő és egy melegítőkonyha is lesz, az emeleten egy közösségi teret alakítanak ki, de megújul a teljes fűtési rendszer, valamint kialakítanak egy sportudvart is – mondta el a sajtótájékoztatón Laskovicsné Terzics Edit, az intézmény igazgatója.

Tíz intézmény osztozik közel hárommilliárd forintnyi támogatáson.

Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola 489,1 millió Ft
Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium 114,4 millió Ft
Kisszállási Sallai István Általános Iskola 105,7 millió Ft
Bernáth Lajos Kollégium 114 millió Ft
Kunfehértói Általános Iskola 77,2 millió Ft
Kiskunhalai Fazekas Mihály Általános Iskola és a Balotaszállási Tagintézménye 145,7 millió Ft
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola 580 millió Ft
Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium 124,2 millió Ft
Bácsalmási Körzeti Általános Iskola 1004,3 millió Ft
Bácskai Általános Iskola 145 millió Ft

További hírek a témában