Mobiltelefont raboltak Kiskunhalason – vádemelés egy testvérpár ellen

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 25 éves és egy 18 éves kiskunhalasi férfi ellen, akik 2017. november 11-én Kiskunhalason egy nőtől mobiltelefont és pénzt raboltak, továbbá a fiatalabb vádlott lopásokat is elkövetett.

A két vádlott – akik testvérek – 2017. november 11-ére virradó hajnalon Kiskunhalason, az egyik utcában észrevettek egy egyedül gyalogló nőt. Látták azt is, hogy a sértettnél mobiltelefon van, ezért elhatározták, hogy elveszik tőle.

Követni kezdték és leszólították a sértettet. Az idősebb testvér a sértett háta mögé kerülve a karjait átkarolva lefogta, mialatt öccse átkutatta a sértett zsebeit és elvette a telefonját. Dulakodás közben az idősebb vádlott a sértettet egy padra lerántotta, majd a telefon megszerzése után a fejét lefogta és erőszakkal megcsókolta. Ezután a vádlottak távoztak a helyszínről. Két nappal később azonban a rendőrök elfogták és őrizetbe vették a rablókat.

A sértettől elvett mobiltelefon egy tokban volt, amiben benne volt a sértett 2.500 forint készpénze is. A rablással a vádlottak mintegy 105.000 forint kárt okoztak, ami nem térült meg. A sértett kérte kárának megtérítését.

A fiatalabb vádlott ezen kívül 2017 októberében és novemberében két lopást is elkövetett, Kiskunhalason ellopott 2 kerékpárt összesen 60.000 forint értékben.

A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottakat rablás bűntettével vádolja. Az idősebb testvérnek a rabláson kívül szeméremsértés vétsége, míg öccsének 2 rendbeli lopás vétsége miatt is felelnie kell. Bűnösségük kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0