Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Mutatunk egy térképet, ami ebben a nagy melegben nagyon jól jöhet!

A nagy hőségben kifejezetten praktikus, hogy egyetlen térképen láthatja az ország összes ivókútját, ahonnan ingyen lehet ivóvizet szerezni.

Komoly fába vágta a fejszéjét a kerékpáros közlekedéssel foglalkozó Minimal Mass csapata: egy online térkép segítségével szeretnék megmutatni, Magyarország közterületein hol található olyan kút, amiből iható víz folyik. Eddig több mint 6600 ilyen pontot sikerült feltüntetniük, a számukat pedig bárki növelheti.

A Közkutak nevű weboldalon Magyarország térképe látható, amin a városoknál feltüntetett, sötétsárga, citromsárga és zöld színű körbe írt szám jelzi, az adott térségben hány darab ivókút található. Minél jobban ráközelítünk az adott területre, annál pontosabban mutatja a térkép, hol található a vízvevő hely.

kutak
A kiskunhalasi ivóhelyeket a képre kattintva érheti el

Ha valaki szeretne plusz helyszíneket hozzáadni a térképhez, a képernyő jobb felső sarkában található toll ikonra kell kattintania. A pontok módosításának és felvitelének menetéhez a toll ikon mellett lévő gombra nyomva tudhatunk meg részleteket.

A cikk itt olvasható: hvg.hu

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson