Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Nagy buli lesz a jubileumi X. Magyarok Vására!

2018. március 15-én, csütörtökön, civil kezdeményezésre, a Hazatalálás Baráti Kör jóvoltából Kiskunhalason megrendezésre kerül a X. Magyarok Vására.

A rendezvény célja a vásárlók szemléletformálása, a magyar termelők és kézműves mesterek támogatása, termékeik népszerűsítése. A vásárban helypénz nincs, a rendezvény a befolyó adományokból tartja fenn magát, mely a helyi hagyományőrzők együttes munkájának és részvételének köszönhetően mára már országos hírűvé vált, távolabbi országrészekből és a határon túlról is nagy számban érkeznek hozzánk. Az idén is több, mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa városunkban portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek.

Érkezik hozzánk fazekas, kosár- és gyékényfonó, csuhéműves, fafaragó, kovács, hangszerkészítő, kékfestő, textil- és szőnyegszövő, hímző, viseletvarró, ostor- és nyeregkészítő, babakészítő,tűzzománcos, méhész, sajtos, mézesbábos, bőrdíszműves, ékszerkészítő, gyöngyfűző, szíjgyártó, rongyműves, szabó-varró, fajáték- és íjkészítő, tojás- és bútorfestő, kádár, szűcs, tímár, gölöncsér, cserépkályhás, erdélyi kürtőskalácsos, pék, cukrász, lekvárkészítő, gyógynövényes, gombász, hentes, olajüttős, késes, papírmerítő, nemezelő, szekérkészítő, könyves, kézi- és marionett bábos, foltvarró, szappankészítő, gyertyaöntő, kertész, horgoló, faesztergályos, selyemfestő, cipész, ötvös, körhintás, valamint jó vásárhoz illően étel – ital is lesz bőven.

A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, 8 órától zenés programokkal várják az ide látogatókat!
A színpadi produkciók mellett kiemelnénk a vándorsólyom éve alkalmából megrendezett 50 perces solymász bemutatónkat, melyben 8-12 madár kerül bemutatásra.

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson