Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Nagyot tekertek a halasi bringások a Tour de Velencei-tó maratonon

Eredményesen szerepeltek a kiskunhalasi országúti kerékpáros versenyzőink a hétvégi Tour de Velencei-tó maratonon, ahol városunkat Jekő Attila (Pedal & Caffé) és Váradi Krisztián (KB Autoteam SE) képviselte.

A Velencei-tó körül zajló, helyenként 10-15% meredekségű nadapi Templom-hegyre vezető emelkedőt is tartalmazó, 55 km-es távon Master kategóriában Váradi Krisztián az előkelő 6. helyen végzett 1:20:26 idővel, ami mindössze 3 másodperccel maradt el a dobogó második fokát jelentő időtől. Jekő Attila ugyanebben a kategóriában 1:28:48 idővel a szintén kiváló, 11. helyen ért célba.

„A tavalyinál lényegesen erősebb mezőny nevezett az idén a Velencei-tó maraton 55 km-es távjára, így már a rajt után nagyon erős tempót diktált a mezőny, sok akcióval, szökési kísérlettel az elején, amiben én is aktívan kivettem a részem. A korábbi években jellemzően az emelkedőn dőlt el a verseny, az idén már a rajttól folyamatos elszakadási akciókkal próbálkozott a mezőny erősebb része. A győzelmet eldöntő szökésben végül nem sikerült ottmaradni, így az első főcsoportban folytattam a versenyt, a dobogó 2. és 3. fokáért.

A cél előtt 7-8 km-rel ebből a csoportból egy elmenési kísérlettel megpróbáltam a sprint előtt eldönteni magam javára a dobogót, de az erős mezőny nem engedte el a szökést, így mezőnyhajrára maradt a dobogós helyekért folytatott küzdelem. A verseny első felének akciói sokat kivettek belőlem, és a célegyenesre fordító technikás kanyarok utáni sem sikerült a legjobban helyezkednem, így összességében tulajdonképpen a versenyrutin hiánya miatt alulmaradtam a sprintbefutón, és egy kicsivel lecsúsztam a dobogóról. Ennek ellenére remek és izgalmas, erős tempójú verseny volt, amiből építeni lehet a jövőre nézve.” – foglalta össze a Halasinfo kérdésére Váradi Krisztián a versenyt, akitől azt is megtudtuk, hogy az idei szezonban március óta ez már a hetedik versenye volt, szinte minden hétvégén rajthoz állt valamelyik országúti kerékpár versenyen.

Ahogy azt már korábban is megírtuk, Váradi Krisztián részt vesz az AKESZ magyar bajnokságban is, ahol öt forduló után a 85 fős Master mezőnyben a 10. helyen áll összetett pontversenyben. A bajnoki fordulókon kívül a hétvégi Tour de Velencei-tó maratonon elért 6. helyen kívül pedig az áprilisi Sajó Péter Emlékversenyen elért 4. helyezését emelte még ki a Halasinfo kérdésére.

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson