Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Narancssárga figyelmeztetést adtak ki a Kiskunhalasi Járásra

Kép: Svitlana Koshelieva on Unsplash

Még fel sem száradt a tegnapi zivatar eredménye, máris újabb felhőszakadás veszélyére figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ma délután nagyobb számban az ország déli részén lesznek zivatarok. A legjellemzőbb kísérőjelenség zivatarok környezetében továbbra is a felhőszakadás ( >25-30 mm, néhol akár > 50-70 mm) lesz, illetve néhol viharos (55-75 km/h) széllökés és helyenként jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) is előfordulhat. Kis eséllyel egy-egy heves zivatar sem kizárt 80 km/h feletti szélrohammal és 2 cm-t meghaladó jéggel. Az éjszaka folyamán a Duna-Tisza közén a legvalószínűbb zivatar kialakulása.

Szombaton több helyen lehet zivatarra számítani, kisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, legnagyobb eséllyel pedig az ország középső és keleti részén. A felhőszakadás ( >25-30 mm csapadék) mellett néhol heves zivatar is előfordulhat, erre leginkább középen és délkeleten van esély. Az intenzívebb zivatarokat viharos széllökés 55-65 km/h széllökés és borsó nagyságú jégeső kísérheti. A heves zivatart 70-80 km/h feletti széllökés és nagyobb szemű jég is kísérheti.

Halasinfo/Országos Meteorológiai Szolgálat

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson