Nem ijedtek meg a halasi bokszolók a busóktól

A múlt hét végén Mohácson, a Nemzetközi Busó Kupán bokszoltak a Halasi Box Club versenyzői.

Ahogyan már másutt jeleztük, a halasi csapat tagjaiként versenyeznek a Kiskőrösön edző fiatalok is, akik időnként közös edzésen is együtt dolgoznak a teljes csapattal.

Lehoczki Laci és Tisza Zoltán tanítványai jól szerepeltek, az elődöntőkben és a döntőkben minden nemesfémből gyűjtöttek.

Lehoczki edző elmondta, hogy 130 versenyző nevezett, 25 csapat indult, közöttük két szerb, egy horvát és egy német klub bokszolói. Remekül megszervezett torna volt, két ringben zajlottak az összecsapások, a két nap alatt összesen 87 mérkőzésre került sor.

Sipiczki Ádám (serdülő 50 kg.)a döntőbe jutásért a fizikailag nagyon erős és sokkal tapasztaltabb szerb Ali Vranóval került össze, az első menetben szépen helytállt, de végül is a másodikban a halasi/kőrösi fiú így bronzérmes lett. Ali másnap simán verte a szegedi Martonosit is, így Ádám  a későbbi bajnoktól kapott ki.

Török Gergő a dunaújvárosi Simon Richárdal meccselt a döntőért. A bírók úgy látták, hogy az újvárosi fiú volt jobb, noha Gergő pontos ütéseivel megállította, az orvos erős orrvérzés miatt a leléptetésen gondolkodott, de Simon kihúzta talpon, és “megkapta” a meccset. Töröknek a bronzérem jutott.

Piatkónak (Felnőtt +91 kg.) nem volt szerencséje, a legutóbbi U22-es válogató bajnokával a hranekos Berki Gáborral klerült össze. Piatkó kezdő, Berki válogatott, Lehoczki nem kockáztatott, az első menet után kivette Pétert a szorítóból, aki ezzel szintén bronzérmet kapott.

A korábbi teljesítménye  alapján három halasi várta a döntőket.

Jól indultak a döntők, bár Török Péter (serd. 40 kg.) nagyon készült a döntőre,de ellenfele a KSI-ből Rádai Kristóf nem állt ki ellene, így Péter “busó bajnok” lett.

Sajnos Kertész – Kovács Ádám (felnőtt +91 kg.) sem bírt Berkivel, alulmaradt így ezüstérmes lett.

Haner Olivér már eddig is jó formát mutatott, Halason is sokan szurkoltak neki. Olivér a felnőtt 75 kilóban a dombóvári Jauch Szabolcs ellen mérkőzött. Igazi nyíltsisakos küzdelem volt, két kemény bokszoló összecsapása, a döntők egyik legjobb meccse lett. Oli  a második menetben megfogta ellenfelét, közel állt ahhoz, hogy befejezze, de végül is lebokszolták a három menetet. Haner egyhangú győzelméhez nem fért kétség, így ő is aranyérmet kapott. Teljesítményéhez gratulált Kótai Mihály volt profi világbajnok is, aki a rendezvény egyik díszvendége volt.

Összességében a srácok két arany – Török Péter, Haner Olivér- egy ezüst – Kertész-Kovács Ádám – és három bronzéremmel – Török Gergő, Sipiczki Ádám, Piatkó Péter – tértek haza.

Következik a Nagyberkiben megrendezendő Szalacska kupa, majd a kezdők számára meghirdetett, székesfehérvári Hermann emlékverseny, utána pedig az utánpótlásnak a diákolimpia Dunakeszin. Úgy véljük, van miért szurkolni a halasiaknak.

Lehóczki elmondta, hogy többen érdeklődtek már a szeptemberi halasi verseny után, ami ettől az évtől a szövetség kiemelt versenye lett, így a külföldiek és a régiós csapatok mellett az ország minden részéről várnak bokszolókat.

Mester Sándor

További hírek a témában