Nem tudja, kit válasszon? Segítünk!

onkormanyzati_valasztasA választás napján a polgármesterjelölteket tettük mérlegre. Hasonlóan a képviselőjelöltekhez őket végzettségük és eddigi munkájuk alapján hasonlítottuk össze.

Ifj. Fülöp Róbert, a Fidesz polgármesterjelöltje 35 éves, családja gyermekkorában költözött Kiskunhalasra. A GAMF-on szerzett gazdasági informatikus mérnöki diplomát. 2003-tól a VA Elektronika Zrt.-nél dolgozott, mint beszerző és informatikus, 2005-től integrált irányítási vezetőként dolgozott tovább, majd 2006-tól 2012-ig mint gyárigazgató. A 2010-es önkormányzati választáson képviselői mandátumot szerezett Kiskunhalas 6. számú választókörzetében. A képviselői munka mellett részt vett az akkori pénzügyi bizottságban, majd 2012-ben alpolgármester lett. Tagja a Városért Közalapítvány Felügyelő Bizottságának, valamint a Halas-T Kft. Felügyelő Bizottságának is.

A Jobbik polgármesterjelöltje Patocskai Tamás, 59 éves kertészmérnök. Különböző vezető beosztásokban dolgozott a Kiskunhalasi Állami Gazdaságban, 1992–ig főágazati igazgatóként. Ettől az évtől kezdve saját családi gazdaságában dolgozik. 1998–ban volt országgyűlési képviselőjelölt, majd önkormányzati képviselő lett a MIÉP színeiben.

Jekő Attila, a Sikeres Halasért Társaság 39 éves polgármesterjelöltje Szegeden végzett földrajz-testnevelés szakos tanárként. Rövid pedagógusi pálya után közgazdász diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetemen, és elindította saját vállalkozását. Projektmenedzserként Európai Uniós és hazai pályázati források lehívásában és szakszerű felhasználásában működött közre az elmúlt években. 2006 óta önkormányzati képviselő, 2010-től pedig a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja is.

További hírek a témában