Nyakon szúrta a testvérét – vádemelés a kiskunhalasi férfi ellen

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 55 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2016. december 26-án Kiskunhalason italozás után egy késsel nyakon szúrta a testvérét.

A vádlott és családja egy házban, de külön lakrészben lakik a testvérével – aki az ügy sértettje – és testvérének élettársával Kiskunhalason. Amikor mindketten ittasak, a vádlott és testvére rendszeresen vitatkoznak. Tavaly karácsonykor, 2016. december 26-án délután ismét mindketten leittasodtak.

A sértett átment a vádlott lakrészébe. Közöttük vita alakult ki, melynek során a testvér a vádlott orrát megütötte. Az ütés miatt a vádlott orrán hámhorzsolás keletkezett. Ekkor a vádlott dühében egy 9,5 cm pengehosszúságú, virágmintás nyelű késsel egyszer nyakon szúrta a testvérét.

A sértett a szúrás után visszament a saját lakrészébe, majd az egyik rokon értesítette a mentőket, akik kórházba szállították a sértettet. A szúrás miatt a sértett a nyakán 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ami a felső légutat megnyitotta, de belső szerv nem sérült. Az okozott sérülés nem volt életveszélyes, de akár életveszélyes sérülés is kialakulhatott volna.

A büntetett előéletű vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, a terhére rótt bűncselekményt a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegeti. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(Bács-Kiskun Megyei Főügyészség)

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0