Ökonapot tartott a Szilády Áron Református Gimnázium

A Zöld-Híd Egyesület kilencedik alkalommal rendezte meg a szakmai ökonapját, melynek keretében a a Szilády Áron Református Gimnázium 8. osztályosai hallgattak komplex környezetvédelmi előadást.

Különleges előadáson vehettek részt a nyolcadikosok. Palásti Károlyt, a gimnázium pedagógusa és a Zöld-híd egyesület alelnöke a Lánchíd építésétől a környezettudatos szemléletről beszélt a diákoknak. Mint elmondta, a fakivágások a gátrekeszhez, a gőzhajók és a buszok átalakították a híd életét és a környezetet. A diákokkal a nyereség és veszteség összefüggésében tekintették át a civilizáció vívmányait. Sok hasznos gondolat fogalmazódott meg, több szempontot figyelembe vettek a diákok, amikor véleményt alkottak az ember hídépítő, alkotó tevékenységéről. Tapasztalatot szerezhettek a felelősségvállalásról, továbbá arról is, hogyan tudják csökkenteni az ökológiai lábnyomukat.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0