Óriási baleset az 53-ason! Teljes útzár van érvényben – KÉPEK

Súlyos baleset történt ma reggel 06:30 órakor az 53-as főúton Kiskunhalas közelében. Egy férfit a tűzoltók vágtak ki az autójából, életveszélyes állapotban vittek el a mentők a helyszínről.

Két személygépkocsi frontálisan ütközött, melynek során ketten megsérültek, az egyik sofőrt állapota életveszélyes. Őt a tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóból. A mentők stabilizálták az állapotát, majd a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba szállították. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés és a helyszínelés idejére.

A helyszínen megtudtuk, egy szerb rendszámú Yugo személygépkocsi Tompa irányába haladt az 53-as főtúton, amikor a járművet vezető 69 éves szerb férfi eddig tisztázatlan okból áttért az út baloldalára, és összeütközött a vele szemben haladó Ford személyautóval. A Yugo-t vezető idős férfit a tűzoltók vágták ki a roncsok közül, míg a másik autó 31 éves budapesti férfi sofőrje ki tudott szállni a járművéből, de ő is megsérült az ütközés során.


Frissítés: A forgalom 08:00 órakor félpályán megindult az 53-as főúton.