Országos első lett a tekós gépíró

A II. Rákócziban több, mint két évtizedes múltja van a számítógépes gépírás tanításának. Az iskolában az alsóbb évfolyamok mellett az érettségi utáni szakképzésen tanulóknak is lehetőségük van ennek a munkaerőpiacon is hasznos képességnek az elsajátítására.

A tanulás mellett rendre részt veszünk az országos versenyeken is, évről-évre komoly eredményeket elérve. Idén sincs ez másként, sőt, egy szenzációs sikerről is beszámolhatunk!

Tanács Máté 13. c osztályos tanuló – aki ebben az évben kezdte el tanulni a gépírást – két kategóriában is az országos élmezőnyben végzett. A szövegszerkesztés „ifjúsági 2” korosztályának főiskolásokkal közös mezőnyében országos első helyezést ért el! Gépírásból ugyanebben a korosztályban a szintén előkelő ötödik helyet szerezte meg (95 indulóból), ráadásul hibátlanul tette mindezt, amiért külön emlékérmet kapott.

Gimnazista tanulóink is kiváló teljesítményt nyújtottak a „tanuló 2” kategóriában. Vereb Dániel 119 indulóból a 22. helyen végzett és hibátlansági érmet is kapott, de eredményesen szerepelt Szabó Richárd is.
Tanács Máté, Vereb Dániel és Szabó Richárd egyaránt Szolnoki Istvánné tanítványai.

Évek óta eredményesen szerepel a versenyeken Acsai Patrik (11.a) is, aki ezúttal a „tanuló 1” kategóriában 97 induló közül a 31. helyen végzett és hibátlansági érmet vehetett át.

Hogy a jövőben is remélhetünk komoly eredményeket, arra garancia lehet az egyaránt 9.c osztályos Bokor Viktória, Balázs Fatime, Hevesi Lívia és Györgyi János, akik a „tanuló 3” kategóriában szerepeltek eredményesen és fontos versenytapasztalattal gazdagodtak. Őket és Acsai Patrikot Szalai Zsuzsanna tanárnő készítette fel a versenyre.

Teko.hu, Dávid Géza

 

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0