Örülhetnek a kerékpárosok, komoly fejlesztésekbe kezdett a város

A tervek már elkészültek, amint forráshoz jutnak az érintett települések, elkezdődhet a Kiskunhalast, Kunfehértót, Jánoshalmát és Mélykutat összekötő kerékpárutak építése. Emellett két új bicikliút is épül a városban és a meglévők felújítására is sor kerül.

Farkas Dániel, a városfejlesztési feladatellátás irányításával megbízott alpolgármester a Halasinfónak úgy nyilatkozott: a települések összehangoltan, de településenként önállóan rendelték meg a települések közigazgatási területét érintő tervezését. A tervek készítése során a települések biztosították, hogy a közigazgatási határokon a tervezett utak folyamatos nyomvonalúak legyenek, jelenleg az engedélyezési eljárások vannak folyamatban. Az engedélyezett tervek birtokában az érintett települések közösen igyekeznek forrást találni a beruházás megvalósítására.

– Kiskunhalas területét a kerékpárút 4.8 km-es szakasza érinti. A becsült kivitelezési költség nagyságrendje: kb. 100 millió Ft/km. A város a komplex közlekedésfejlesztési intézkedések megvalósítására elnyert TOP forrásból tervez megvalósítani két új kerékpárutat. Az 500 millió forintól emellett az új buszállomás építésére is fordítanak. A Jósika utcától a vasútállomásig folyamatos lesz a kerékpárút, ennek az építkezésnek keretében rendezésre kerül a Thúry utca teljes felülete is. Emellett a Jókai utca Kőrösi úttól északra terjedő szakaszán, az Esze Tamás lakótelepig is új kerékpárút épül, a Jókai utca nyugati oldala mentén. A tervek elkészültek, és az engedélyeztetés is folyamatban van, így a jogerőssé válást követően, a közbeszerzésen nyertes kivitelező várhatóan már az ősszel megkezdheti az építési munkálatokat – tudatta az alpolgármester.

Az 53. számú út mellett, az ALDI áruháznál végződő kerékpárú folytatásának a tervei is elkészültek, az engedélyezési eljárás megindítása a kivitelezési forrás rendelkezésre állása esetén történik majd meg.

A tervek szerint a kerékpárút a főút keleti oldalán halad, Balotaszállás és Kiszállás közigazgatási területét érintően egészen az 55. számú főút mellett megépült kerékpárútig. A tervezett szakasz hossza mintegy 17 km. Az 53. számú főút mellett található, már meglévő, belterületi kerékpárutak is felújításra kerülnek. Első ütemben a Panyova és a Sóstó közötti szakasz, a kivitelezési munkálatok várhatóan ez év második, vagy 2019. első félévében kezdődhetnek el – mondta el portálunknak Farkas Dániel.

További friss hírek