Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Parlamentben a kiskunhalasi esővíz-elvezetés problémái

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője Kiskunhalas esővíz-elvezetési problémáival szembesítette a kormányt a Parlamentben, segítséget szorgalmazva e kérdés megoldásában. A felszólalás apropóját az adta, hogy az elmúlt másfél hónapban három alkalommal is heves esőzések sújtották Kiskunhalast, komoly problémákat okozva ezzel a városnak.

Farkas felidézte, hogy a nagy mennyiségű esővíz következtében a szennyvíz aknákból előtört a szennyvíz, valamint a város alacsonyan fekvő utcái megteltek vízzel, amely így több helyen megbénította a közlekedést. A jobbikos képviselő felhívta a figyelmet, hogy jelenleg nem alkalmasak Kiskunhalas csapadékelvezető csatornái ilyen mennyiségű víz befogadására, megjegyezve, hogy ez egy több ciklusra visszatekintő problémáról van szó.

Farkas Gergely azt is elmondta, hogy 2 héttel ezelőtt költségvetési módosító javaslatot nyújtott be a halasi esővíz-elvezetés probléma megoldása érdekében, azonban sajnálatos módon ezt leszavazták a fideszes képviselők. Felszólalásában ennek ellenére a kormányzati segítséget sürgette, de kérdésénél hiába volt jelen az államtitkár, ő inkább nem szólalt fel.

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson