Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Pénzt rabolt a festékboltból a férfi, börtönt kaphat érte

A büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottat a járási ügyészség rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 22 éves kiskunmajsai férfi ellen, aki 2017. június 28-án pénzt lopott egy kiskunmajsai festékboltból, majd a lopott pénz megtartása végett ellökte az útját álló boltost.

A vádlott délelőtt ment be Kiskunmajsán egy festékboltba, hogy pénzt szerezzen. Először kölcsön kért a boltos férfitől, de nem kapott. Ezután – kihasználva a sértett figyelmetlenségét – belemarkolt a nyitott pénztárgépbe és kivett belőle 15.000 forintot.

A vádlott a zsákmányával elkezdett szaladni a kijárat felé. Ekkor a boltos férfi rákiabált és az útját állta. A vádlott azonban a lopott pénz megtartása érdekében két kézzel, nagy erővel ellökte a boltost, aki emiatt nekiesett egy vásárlónak. Mindezek után a vádlott elmenekült a pénzzel együtt a helyszínről.

A vádlott a rablással szerzett pénzt elköltötte, így a kár nem térült meg. A sértett boltos a rablás során nem sérült meg, de kérte kárának megtérítését. A rablót a rendőrök 6 nappal a bűncselekmény után elfogták és őrizetbe vették, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

A büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottat a járási ügyészség rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson