Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Pótkerékbe rejtette a marihuánát – vádemelés a drogcsempész ellen Kiskunhalason

A kép illusztráció

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy 31 éves szerb férfi ellen, aki 2017. április 7-én egy autó pótkerekében elrejtve jelentős mennyiségű marihuánát csempészett Magyarországra, de a tompai határátkelőnél elfogták és a drogot lefoglalták.

 A 31 éves szerb vádlottat egy ismeretlen személy Szerbiában vette rá arra, hogy csempésszen kábítószert Magyarországra. Az ismeretlen megbízó átadott a vádlottnak egy pótkereket, amiben a drog el volt rejtve. A közel 2,5 kg kábítószer 6 csomagra volt elosztva és kávéillatú porral is meg volt szórva, hogy elnyomja a kannabisz jellegzetes szagát. Az ismeretlen megbízó 100 eurót ígért a vádlottnak a drogcsempészetért.

A megbízásnak megfelelően a vádlott a drogot tartalmazó pótkereket betette az autójába és 2017. április 7-én délután belépett a tompai határátkelőnél Magyarország területére. A vámvizsgálat során a pénzügyőr azonban megtalálta a vádlott autójában a pótkereket, kinyitotta a szelepét és a „kávéborítás” ellenére megérezte a kábítószer jellegzetes szagát.

A közel 2,5 tömegű kannabiszt lefoglalták, a drog hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószercsempészt a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A vádlott a csempészésért ígért pénzt elfogása miatt nem kapta meg.

A járási ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a lefoglalt drogot el kell kobozni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson