Pünkösdhétfő élő kapcsolással

A hazánkban is a középkor óta tartanak pünkösdi vagy májuskirály-választást, ez a legismertebb pünkösdi hagyományunk. Versennyel, tánccal, játékos feladatok megoldásával választják ki a pünkösdi királyt. Az M1 Híradója élőben kapcsolta a halasi rendezvényt. 

A Pásztortűz Egyesület szervezésében hagyományápolók, Nagy Czirok László és más néprajzkutató nyomdokán 2008 óta felidézik az alföldi néphagyományokat. Idén először Pünkösdhétfőn, május 21-én, délelőtt a kiskunhalasi katolikus közösségi ház udvarán a hagyományok bemutatásával, a pünkösdi szokások felelevenítésével ünnepelték a pünkösdöt a programon résztvevők. A Baranyai László Egyesület, Kolping családi napján láthatták az érdeklődők a Vadvirág Tánccsoport pünkösdi-király választását és a havi aprók táncát Fehérváry Lilla vezetésével. A rendezvényen lehetőség volt kézműveskedésre is.

A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0