Rablás és fogolyszökés a vád a 16 éves kiskunhalasi bűnöző ellen

Rablás mellett fogolyszökés kísérletével is vádol a megyei főügyészség egy 16 éves kiskunhalasi férfit, aki még tavaly augusztusban megpróbált megszökni a kecskeméti Wéber Ede utcai börtönből – írja a baon.hu.

A 16 éves kiskunhalasi vádlott és 17 éves haverja tavaly augusztus 4-én éjjel Kiskunhalason rabolt ki egy nőt, aki egyedül ment az utcán. Az idősebb elkövető figyelt, míg a vádlott odament a sértetthez, pénzt követelt tőle, majd megrántotta a vállán lévő táskát. A nő a földre került, de nem engedte el táskáját, támadója csak nagy nehezen tudta kirángatni a kezéből. A két útonálló a pénzt elfelezte és elköltötte, de még aznap elfogták őket, és a rablás miatt előzetes letartóztatásba kerültek. A megyei büntetés-végrehajtási intézet Wéber Ede utcai II. objektumába vitték őket.

A 16 éves rabló augusztus 30-án a délelőtti udvari séta során kivált a sorból és átugrotta a drótkerítést, hogy az épület falán átmászva megszökjön. A biztonsági kameratartó vascsövén próbált meg feljutni az épület tetejére, azonban az őrök időben észlelték és megakadályozták a szökést – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A vádlott végül decemberben szabadult az előzetesből, de pár nap múlva, 28-án éjjel ismét a bűn útjára lépett, Kiskunhalason rabolt ki egy hazafelé tartó férfit. A kabátját megragadta, a fejét ököllel többször megütötte, ettől áldozata a földre esett, és odaadta a támadónak a nála lévő 5 ezer forintot. Ez azonban nem volt elég a rablónak és tovább ütötte a férfit, akinek nadrágzsebéből kiesett a telefonja. A mobilt, valamint a sértett kabátját és cipőjét is magával vitte a tinédzser (akit cseppet sem érdekelt, hogy a sértett a téli hidegben lesz kénytelen lábbeli nélkül sétálni az utcán).

Az ügyészség a jelenleg (azaz újra) letartóztatásban lévő 16 éves férfit kétrendbeli rablással és fogolyszökéssel vádolja.

Forrás: baon.hu, Hraskó István

További hírek a témában