Remek kezdeményezés: Kutyust fogadott örökbe egy Tekós osztály – Képek

Rendhagyó tanórát tartottak a Tekó 10/a osztályos tanulói a kiskunhalasi állatotthonban, ahol jelképesen örökbe fogadták a nyolcéves kan keverék kutyát, Windsort. 

Mint megtudtuk, ilyen kezdeményezés még nem volt, hogy iskola, vagy egy osztály fogadjon örökbe egy állatot. A diákok 15 ezer forintot gyűjtöttek össze és adták át az állatotthon vezetőjének. Az adomány Windsor etetésére, esetleges orvosi ellátására lesz fordítva. Az örökbefogadás egy évre szól, de ez folyamatosan meghosszabbítható. A diákok a jelképes örökbefogadásról oklevelet is kaptak.

Ákossy Zoltán,  az otthon vezetője elmondta, reméli, hogy a jövőben még több iskolai osztály, cég, munkahelyi közösség, baráti társaság és magánszemély jelentkezik majd örökbefogadónak. Jelenleg több mint 60 gazdátlanná vált kutya és körülbelül 30 macska várja a segítséget, akár ideiglenes örökbefogadóként, vagy új gazdiként a halasi állatotthonban.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0