Remek mérkőzésekkel rajtolt az V. Gomba Caffe Kupa

Érdemes lesz követni a halasi lány labdarúgók mérkőzéseit.

Ötödik alkalommal indult útjára a labda a Gomba Caffe által támogatott középiskolás lány labdarúgó bajnokságon. Az alapkoncepció továbbra is az, hogy az együttesek több helyszínen, bajnoki rendszerben mérik össze erejüket, ám az idei kiírás egy jelentős változást is tartalmaz. A Bibó sajnos nem nevezett csapatot, az ötletgazda II. Rákóczi, a Szilády és a Dékáni így egy új rendszerben mérkőznek meg egymással. A csapatok előbb 5+1-es felállásban, ötös méretű labdával játszanak körmérkőzést, majd ugyanabban a sorrendben 4+1-ben, futsal labdával is megmérkőznek. Viszont a pontozásnál nincs különbség, a mérkőzések eredményei ugyanolyan súllyal számítanak az összesítésbe.

Az első ilyen „dupla” fordulónak a Szilády volt a házigazdája. Az immár buborékkal fedett műfüves pályán egy  megfiatalított (de felnőtt bajnokságban edződő kulcsemberekkel kiegészített) Szilády, egy nemcsak nevében, hanem összetételében is megújult Dékáni és a rutinos magját tehetséges fiatalokkal kiegészítő Tekó csapott össze.

Az 5+1-es forduló nyitómeccsen a Dékáni és a Szilády egy nagyon szoros mérkőzést játszott egymással. A hazai csapat csak nehezen tudta feltörni az ellenfél védelmét, de végül a nagyobb rutin diadalmaskodott.

A Dékáni lelkesedése azonban nem tűnt tiszavirág-életűnek, a Tekó ellen is nagy elánnal lépett pályára Bátory Gábor csapata. A rákóczisok kicsit belealudtak a meccsbe, így később már hiába kapaszkodtak, vereséggel kezdték a tornát. (3-0)

A Szilády ellen döntetlennel (1-1) kozmetikázott Dávid Géza együttese. Akik a helyi erőviszonyokat ismerik, tudják mennyire értékes minden egyes pont a gimi ellen.

A futsalos fordulóban teljesen felborult az eddig látott kép. A Dékáni csapata érezte meg legjobban a „létszámcsökkentés”, illetve a kisebb labda sajátosságait. Előbb a Szilády (1-8), majd a Tekó (2-9) elleni is alaposan beleszaladtak a késbe. Ezzel együtt a következő fordulókban is komolyan kell számolni a Dékáni fiataljaival.

A fordulót az „örökrangadó”, az elmúlt évek lány foci meccseinek presztízscsatája a Szilády-Tekó meccs zárta. Mindkét csapatvezető igyekezett „kevergetni a lapjait”, amiből úgy tűnt a Rákóczi jön ki jobban, miután az első játékrészben remek játékkal négygólos előnybe kerültek. Zákány Sándor a szünetben át is szervezte csapatát, a Szilády átvette a kezdeményezést, de a Tekós védelem nagyon „egyben volt”, így nem sikerült fordítani.

Egy forduló után a Tekó és a Szilády egyaránt 7-7 ponttal állnak, előbbi jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a tabellát. A Dékáni 3 ponttal a harmadik helyen várja a decemberi fordulót, amelynek ő lesz a házigazdája.

A góllövőlista élmezőnye: 8 gólos Lengyel Nelli (Tekó), 4 gólos: Csorba Vivien és Szabadi Liza (mindkettő Szilády)

Dávid Géza

 

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0