Rengeteg sikert ért el Nóri, de még előtte a világ

Tanács Nóra, a Szilády gimnázium 6. évfolyamos asztalitenisz bajnoka számtalan díjat nyert már, és minden képessége adott, hogy hatalmas sikereket érjen a jövőben is.

Ötévesen kezdett el Nóri pingpongozni, két év múlva állhatott fel először a dobogóra, ettől kezdve saját korosztályában mindig dobogón végzett. A mára már nemzetközi szinten is kiemelkedő sportolónak először heti két edzése volt, majd ez heti hét edzésre emelkedett. Mindenben édesapja, Tanács Imre segítette Nórit. Eleinte vagy ő nyerte meg a kiűzött sportszeletet, vagy a papa, ha épp nem nyert. Ám a csoki után hamarosan megindult a magyar és nemzetközi éremeső. A soltvadkerti Ambrus Asztalitenisz Akadémia játékosa saját korosztályában jelenleg az első helyen áll az országos ranglistán.

2018-ban Magyarország jó tanulója-jó sportolója miniszteri elismerő oklevélben részesült júniusban. Emellett kitűnő tanuló lett a Sziládyban, hat dicsérettel. Úgy tűnik, a mozgás segíti a tanulásban való koncentrálást is.

Az első nemzetközi eredményét hét évesen érte el, Szerbiában megnyerte a Temerin Open asztalitenisz versenyt. 2015-ben szintén nemzetközi versenyt nyert Düsseldorfban, amelyen 23 ország versenyzői vettek részt. A következő évben 2016-ban is első lett Düsseldorfban, egy nemzetközi tornán, ugyanebben az évben, 10 évesen bekerült az U11 magyar válogatott keretébe.

2017 áprilisában nemzetközi mezőnyben Ausztriában Linzben duplázott, egyéniben és csapatban is első helyen végzett, majd OB-n U11 magyar bajnok lett.

2018 Április 2. és 9. között Luxemburgban tartották meg az ETTU-reménységek válogatótáborát, amelyen beválasztották a három legtehetségesebb európai lány játékos közé, és ezzel meghívást kapott az ITTF által szervezett tehetséggondozó-táborba, amelyet a spanyolországi Alicantéban tartanak majd augusztusban.

2018 tavaszán Mohácson U13 kategóriában magyar bajnok lett, illetve megnyerte a serdülő Európa-bajnokságon való részvételt, amelyet júliusban rendeznek meg Romániában.

Szöveg: Csányi Ágnes

További friss hírek