Kiskunhalas és a Dél-alföldi régió friss hírei. Legyél a követőnk Te is!

Renner Tamás lehet Az Év Agrárembere, ha Ön is segít!

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Szeretné, ha térségünkből kerülne ki Az Év Agrárembere? Szavazzon Ön és Családja is a jánoshalmi Renner Tamásra, a Renner Bt. ügyvezetőjére! Az online szavazáson itt vehet részt, csak két kattintás az egész!

A szavazás eredménye és a jelöltek itt tekinthetők meg.

Dr. Renner Tamás a gödöllői Szent István Egyetemen szerzett mezőgazdasági gépészmérnöki diplomát és PhD tudományos fokozatot. Az 1991 óta működő családi vállalkozás kezdetben gumi-autóalkatrészek előállításával foglalkozott, mára már 220 főt foglalkoztatnak, és kétmilliárd forint fölötti éves árbevételt produkálnak, amely megteremtette az anyagi alapot a további fejlesztésekhez.

A cégnél hosszú távú célként fogalmazódott meg egy traktorcsalád piacra történő bevezetése 50 és 80 lóerő kategóriákban. A Renner-50 univerzális összkerékhajtású erőgép projekt azzal a céllal jött létre, hogy a 20. században elért magyar mérnöki eredményeket felhasználva, a magyarországi OEM típusú traktor előállítást újraindítsa. A tervezés fő koncepciója, hogy a Dutrákhoz hasonló, orr nehéz, négy azonos méretű keréken futó traktort építsenek. A Renner traktorok további fontos ismérvei, hogy nagyon jó fogyasztással dolgoznak, ugyanakkor a legkorszerűbb Kubota motor és Carraro hajtáslánc képezi az erőgépek “lelkét”. A Renner 5044 magyar-fejlesztésű traktor az első gyakorlati próbákon már túl van, amely a tervek szerint 2018 elején kerül majd a piacra.

Bemutatkozó videó

Társadalmi szerepvállalás

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, illetve az újonnan alakuló ágazati készségtanácsokban felkért szakértő, mezőgépész területen Bács-Kiskun megyei küldött-jelölt. A Szent István Egyetemen a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Gépek Tanszéken felkért előadó Mezőgazdasági erőgépek tervezése témakörben. Az Agrárgazdasági Kutató Intézetben felkért hozzászóló, a mezőgazdasági gépész képzést igyekszik segíteni. Idén 48 fővel indított egy mezőgazdasági gépész duális tanüzemet, ugyanis elhivatott a duális képzés magyarországi megerősítésében, minél több tanulót szeretne szerződéses kereteken belül mezőgazdasági gépésszé képezni. A Renner Bt. a Jánoshalmi Futball Klub főtámogatója, az Összefogás Jánoshalmáért Egyesület rendszeres támogatója. A hátrányos helyzetű diákok számára szervezett helyi oktatóprogramok résztvevői, ezen felül pedig részükre lakhatási támogatást nyújtanak.

További hírek a témában