Roberto Baggioval találkoztak a kiskunhalasi edzők

Roberto Baggio, az 56-szoros olasz válogatott tartott továbbképzést Magyarországon. Kiskunhalasról több szakember is részt vett a futball-legenda előadásain. 

Vincze Attila, a Szilády RFC vezetőedzője a Halasinfonak elmondta, öt kiskunhalasi edzővel vesznek részt képzésen. Roby Baggio egy olyan programot tanít a magyar edzőknek, amit már a világ számos országában alkalmaznak. A FuNino módszer egy optimális képzési modell a fiatal játékosok kreatív teljesítőképességének fejlesztésére. A program jelmondata, hogy a jövő futballja mindig a fejben kezdődik és a lábban végződik.

A két éves program a korosztályos képzéshez igazodva 5 modulból áll. Egy komplex utánpótlás-oktatási anyagot tartalmaz: életkornak, pályanagyságnak és korosztályos létszámnak megfelelően, az alapoktól egészen a felnőtt csapatig. A módszer különlegessége, hogy a fiatal sportolók kreatív teljesítőképességének fejlesztését orvostudományi vonatkozásban is vizsgálja, az agy kinetikájának (BrainKinetic) működését a szakmai stáb idegtudományi és agykutatóspecialistája elemzi.

További hírek a témában