Súlyos baleset Tompánál – Teljes útlezárás van érvényben

Menet közben kigyulladt egy személyautó, majd nagyfeszültségű villanyoszlopnak ütközött. A járműben ketten utaztak, információink szerint a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset délután három óra tájban történt, az 53-as főút tompai elkerülő szakaszán. Úgy tudjuk, az Opelt vezető férfinak a karja tört el és a feje is megsérült. A helyszínre két mentőautó érkezett. A kiskunhalasi tűzoltók végezték a műszaki mentést, és eloltották az autó motorterét.

A kidöntött nagyfeszültségű villanyoszlop vezetékei az úton vannak, az áramszolgáltató szakemberei még nem érkeztek ki a helyszínre.
Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a helyszínelés idejére. A baleset körülményeit a  Kiskunhalasi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

Frissítés

Mádi Éva beszámolója: Olvasva a balesetről írt tudósítást, úgy érzem a cikk egyes részletei helyesbítésre szorulnak. Mivel a baleset egyik szemtanúja voltam, így a történteket egész közelről nyomon követtem. Nem szeretném a tűzoltókat semmiképp sem elmarasztalni, de a tűzoltás és a műszaki mentés nem az ő érdemük. Az, hogy a baleset nem tragédiával zárult, nagyrészt a MOL kút kútkezelőjének köszönhető, aki az égő autóból kisegítette a sofőrt, illetve, annak a 2 Honvéd katonának, akik megálltak és a tüzet poroltóval eloltották. Úgy érzem, megérdemlik, hogy említésre kerüljenek! Köszönjük Nekik! Szerencsére vannak még “hétköznapi hősök”!
További hírek a témában