Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Szép sikerek a szezonzáróhoz közeledve a VI. Pécsi Pláza Nemzetközi Ökölvívó Kupán

Rendhagyó helyen, a pécsi plázában rendezte meg a Dél-dunántúli Ökölvívó Régió és a Pécsi VSK azt az ökölvívóversenyt, amin részt vettek a Halasi Box Club öklözői is.

A rendezvény helyszíne ugyanakkor kiválóan alkalmas volt arra, hogy sokan találkozzanak, akár jártukban, keltükben ezzel a szép férfias – és szerencsére egyre inkább nőies! – sportággal.

Nos, városunk versenyzői szépen helytálltak:
Török Gergő bemutatót bokszolt ugyan, ahol nem hirdetnek hivatalos eredményt, de a rendezők teljesítményét egy aranyéremmel jutalmazták. Egyértelműen jobb volt, nagyon szépen bunyózott. Testvére, Péter minimális arányban maradt alul a döntőben, a család gyűjteménye így egy újabb ezüstéremmel gyarapodott.

Váczi Richárd a férfi nehéz fiúk között lépett ringbe. Edzője szerint jobb volt, kezdeményezett, irányított, egyértelműen dominált a meccsen. Ezt mindenki így is látta, kivéve a bírók egy részét, sajnos ők döntöttek, így Ricsinek ezüstéremmel kellett „beérnie”.

Kozma Betti most nem kapott ellenfelet.

Két bajnokunk jött haza nagyon szép aranyéremmel a küzdelmek után: Hanner Olivér küzdőképességét már régen ismerjük, tudjuk. A férfi 69. kilósok között mindig szépen helytállt. Technikás, de ha kell, akkor küzd, harcol. Nem csak állja, de adja is … ha arra van szükség. Megnyerte a súlycsoport bajnokságát, sőt ő lett a „Kupa legjobb férfiversenyzője” különdíjasa is, amit a rendezők egy szép serleggel ismertek el.

Magyar Csenge – úgy tűnik – utolsó serdülő versenyén vett részt, hiszen lassan egy korcsoporttal feljebb fog bokszolni, hiába, ez az élet rendje. Végre ki is jött a benne lévő tudás, harci szellem. Esélyt sem adva ellenfelének magabiztosan nyert. Csengének egyértelműen nagy jövőt jósolnak a szakemberek.
Mi is gratulálunk neki!

Így két bajnok, két ezüstérmes és egy „tiszteletbeli bajnok” jött haza hat fős halasi csapat tagjaként Pécsről.

Felhívjuk arra a figyelmet, hogy a felnőtt férfi országos bajnokság még hátra van. Reméljük, hogy legalább a két évvel ezelőtti remek eredmény – felnőtt OB. bronzérem Hévízről – megismétlődik. Fel van adva a lecke a fiúknak, de Hanner. Piatkó, Váczi és Kertész-Kovács Ádám nem arról híres, hogy megfutamodjon, ha kihívásokról van szó.
Ráadásul a lányok pár hete – egy ezüst, egy bronzérem az női OB-ről –magasra is tették a mércét!

A hátralévő időben más nagy verseny – úgy általában – már nem várható, de egy meghívás, egy alkalmi rendezvény bármikor jöhet, a halasiak felkészülve várják azt.

Gratulálunk a mostani csapatnak és sok sikert a december 6-9 közötti férfi elit országos bajnokság résztvevőinek!!
Hozzon nekik szép érmeket a Mikulás!

Szöveg: Mester Sándor

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson