Szerbiába akarta tovább csempészni a parfümöket

Hamis parfümök Bács-Kiskun Megyében – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei az elmúlt időszakban közel 12 ezer darab hamis parfümöt találtak raktárakban elrejtve.

A NAV munkatársai raktárak bérbeadásával foglalkozó vállalkozókat ellenőriztek. A raktárak átvizsgálásakor közel 12 ezer darab különféle védjegyoltalom alatt álló megjelöléssel ellátott parfümöt találtak. Az egyik ellenőrzésen a raktár bérlője a parfümök tulajdonjogát elismerte, és elmondta, hogy azokat Budapesten, egy távol-keleti piacon vásárolta azzal a szándékkal, hogy Szerbiába vigye továbbértékesítési céllal. Egy másik esetben a raktárhelyiséget egy külföldi vállalkozás alkalmazottja bérelte.

A parfümökről a helyszínre érkező szakértők megállapították, hogy azok nem eredetiek. A NAV pénzügyőrei a több mint 36 millió forintot érő termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése, továbbá egy esetben versenytárs utánzása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.


Halasinfo/Fotó: NAV