Szétszakadt a mezőny, de még nem dőlt el semmi a Gomba Kupa 2. fordulójában

Archív fotó

Második fordulójához érkezett az V. Gomba Caffé lány labdarúgó bajnokság. A Tekó, a Szilády és a Dékáni csapatai ezúttal utóbbi otthonában csaptak össze. Ezúttal még az első fordulónál is nagyobb izgalmakat hoztak a mérkőzések.

Az 5+1 fős fordulóban a házigazda Dékáni és a Tekó meccse nyitotta a napot. Novemberben mindkét csapat nyert egy-egy mérkőzést a másik ellen – ebben a játékformában a Dékáni, futsalban a Tekó bizonyult jobbnak -, ezúttal viszont nem jutottak dűlőre a felek. A rákóczisok valósággal egykapuztak, de a hazai védelem remekül állta a sarat, Schnürlein Rita pedig óriási formában védett, így 0-0-s döntetlennel ért véget a találkozó.
A Tekó a Szilády ellen folytatta. Az előző fordulóban ebből a párosításból 4 pontot gyűjtött be a Rákóczi és csak egyet a Szilády, így az aranyérem szempontjából is fontos mérkőzés következett. A nagy rangadó-hangulat azonban ezúttal elmaradt, a Szilády viszonylag hamar meggyőző kétgólos előnybe került, és bár a második játékrészre feljavult a Tekó, nem sikerült közelebb zárkózni. (3-0)

A Szilády játékosaira láthatóan önbizalom növelőként hatott ez a győzelem, a Dékáni ellen valóságos örömfocit rendeztek és egy 7-0-s győzelemmel zárták az 5+1-es fordulót.

Ezután jött a futsal labda és a 4+1-es csapatlétszám. A novemberi műfüves fordulóban a Dékáni még láthatóan nehezen alkalmazkodott ehhez a játékmódhoz, ám mostanra alaposan összekapta magát Bátory Gábor csapata. Az első meccsen a Tekó egy remek szabadrúgással előnybe került, ám egy labdaszerzés után egyenlített a Dékáni. Ezután felváltva forogtak veszélyben a kapuk; a meccset végül egy újabb jól kivitelezett szabadrúgás döntötte el, amivel a Tekó 2-1-re nyerni tudott.

A Szilády-Tekó meccs valóságos gólzáport hozott. A Szilády ismét alaposan bekezdett és bár a szünet után a Tekó zárkózni tudott, végül kitartott a gimisek előnye. (6-3)

A forduló zárómeccse a vártnál is több izgalmat hozott. Egy gyors Szilády-gólt követően mindenki úgy érezte eldől a találkozó, ám a házigazdáknak sikerült az egyenlítés. A Szilády újból rákapcsolt, gólokat is szerzett, de egészen az utolsó pillanatig nem nyugodhatott meg, miután a Dékáni egy újabb találattal közelebb zárkózott. A vége 3-2 lett, de a Dékáni csapata ismét megmutatta, hogy bárkit képes megszorongatni.

A dupla forduló végén a Szilády állt a tabella élére és komolynak tűnő, nyolcpontos előnyt épített ki. A Tekó csak négy pontot gyűjtött a múltkori héthez, így elég távol került az aranytól, ám a Dékánival szembeni hétpontos fór minden bizonnyal elég lesz a második helyhez. Persze a labda gömbölyű, de egyértelműen látszik, hogy az aranyérem sorsa immár a Szilády kezében van.

A februári záró körben szintén dupla fordulót rendeznek majd, vagyis a csapatok tizenkét pontot szerezhetnek még. Matematikailag elég sok kimenetel lehetséges, ám leegyszerűsítve a képletet, a Tekónak gyakorlatilag maximális teljesítményre és némi Dékánis segítségre van szüksége az aranyhoz.

A Dékáni szemszögéből nézve egy ezüstéremhez legalább két győzelem és egy döntetlen hiányzik (ha ebből mindkét siker a Tekó ellen születik), de a lényegesen rosszabb gólkülönbség miatt valószínűleg csak akkor előzhetik meg a Tekót, ha őket kétszer és a Sziládyt is legalább egyszer legyőzik.

Bár a tabella ilyen módon lefutottnak tűnik, az utolsó forduló mégsem nevezhető tét nélkülinek. Egyrészt a számtalan egyéni díj miatt egyáltalán nem mindegy, hogy a játékosok hogyan teljesítenek, másrészt a Tekóban rendezendő záró forduló lesz a csapatoknak az utolsó alkalom arra, hogy a Tekó csarnokában gyakorolhassanak a Rákóczi által tavaszra kiírt Kötény Kupára is.

A bajnokság állása
1. Szilády 18 pont (32-12)
2. Tekó 11 pont (20-18)
3. Dékáni 4 pont (9-31)
A góllövőlista élmezőnye:
1. Lengyel Nelli (Tekó) 11 gól
2. Csorba Vivien (Szilády) 8 gól
3. Szabadi Liza (Szilády) 7 gól

Dávid Géza

További hírek a témában