Kiskunhalas és a Dél-alföldi régió friss hírei. Legyél a követőnk Te is!

Szülők játszottak gyermekeik ellen

Rendhagyó mérkőzésnek adott otthont a Bibó Gimnázium Horváth István Sportcsarnoka 2018. március 6-án. Szülői kezdeményezésre szervezték meg a kiskunhalasi kézilabda utánpótlás U12-es korosztályának edzői azt a meccset, ahol az említett korosztályos gyermekek saját anyjuk, apjuk ellen léphettek pályára.

A szülők részéről azért merült fel az igény, hogy jobban együtt tudjanak érezni gyermekeikkel, mikor pályán vannak, illetve megismerhessék azt a sportot, melyben a kisebbek rendszeresen megméretik magukat. Pár szülő, akinek már volt korábbi ismeretsége az adott sportággal, szerette volna megmutatni, hogy jogosan adnak tanácsot a játékkal kapcsolatban, és érdemes rájuk hallgatni.

A Kiskunhalasi Sport Klub örömmel fogadta a kezdeményezést, támogatta, segítette a szülőket, biztosította az időt és helyet. Szabályosan, játékvezetővel, jegyzőkönyv felvételével játszották a mérkőzést 2*25 percben (figyelembe véve a gyerekek és a szülők életkorát). A biztonság kedvéért kapuscsere azért történt, így a hálóőrök saját korosztályukkal nézhettek farkasszemet.

Edzői és szülői megítélés szerint a rendezvény segítette a szülői közösség összekovácsolását és erősítette a gyerekek csapat-összetartozásának érzését. A lendületes, kézilabdára emlékeztető mérkőzés eredménye 24:24 lett.

vadkertito.hu / fotó: Barna Simon

További hírek a témában