Térségünk több mint 65 millió forintot nyert el önkormányzati feladatellásra az idén

Az idei évben két ütemben kaptak a kistelepülések önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre támogatást.

Térségünk ebből a 2016. július 26.-i döntéssel I. ütemben belterületi utak javítására Bácsszőlős 3.439.244 Ft, Kiskunhalas 25.231.080 Ft támogatást kapott, kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésre Jánoshalma 11.772.070 Ft, Kéleshalom 3.354.387 Ft támogatást kapott a Belügyminisztériumtól.

A 2016. október 26.-i döntéssel II. ütemben Óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztésre Kecel 13.878.214 Ft támogatást kap, belterületi utak felújítására Kisszállás 7.777.335 Ft támogatást kap a Belügyminisztériumtól.

Térségünkbe így összesen 6 településre 65.452.330 Ft támogatás érkezett önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre – írja Bányai Gábor országgyűlési képviselő Facebook oldalán.

Pogácsás Tibor sajtótájékoztatóján elmondta: az odaítélés fő szempontjai között szerepelt a felújítandó intézmények kihasználtsága, energiahatékonysága, továbbá, hogy hátrányos helyzetű gyermekeket is ellát-e, sportlétesítmények esetében, hogy több település igénybe veszi-e, utaknál pedig, hogy tömegközlekedésre is használják-e – írja a kormany.hu.

Az államtitkár kiemelte: fontos, hogy belföldi támogatásról van szó, ugyanis ebben az esetben nem feltétlenül kellenek olyan speciális pályázatírói szakismeretek, amelyek az uniós pályázatokon való eredményes részvételhez általában szükségesek.

Ez a pályázati forma évről évre megújuló, bővülő támogatást nyújt a kistelepülések számára annak érdekében, hogy csökkentse hátrányaikat – tette hozzá az államtitkár.

kormany.hu/Bányai Gábor Facebook

További hírek a témában