Több bűncselekmény felderítésében segített már a kamerarendszer Kiskunhalason

Kiskunhalas önkormányzata az elmúlt években 175 millió forintot költött a közbiztonság javítására. A közterület-felügyelet, a polgárőrség, a mezőőrség fejlesztése mellett a rendőrség munkáját is segíti a város – hangzott el a városházán tartott sajtótájékoztatón, amelyet Fülöp Róbert polgármester és dr. Vaslóczki Ferenc rendőrkapitány tartott.

68 helyszínen összesen 178 köztérfigyelő kamera működik a város közterületein. A készülékek éjjel is kiváló képminőséget tudnak rögzíteni, így a ki- és bevezető utak mentén és a nagyobb csomópontokban elhelyezett, a rendszámfelismerő programmal ellátott felvevőberendezések képesek kiszűrni a lopott gépjárműveket is. Több bűncselekmény felderítésében segített már a rendszer, sok időt és anyagiakat is megspórolva a nyomozóhatóságnak. Rövid időn belül szatírt, és rablókat is sikerült beazonosítani, akik szinte a kamerák alatt követték el a bűncselekményeket.

 

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0