Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Több mint 100 megváltozott munkaképességű ember kapott munkát Kiskunhalason

Munkahelyteremtés Kiskunhalason több mint 100 megváltozott munkaképességű ember számára

Kedden délelőtt Fülöp Róbert polgármester, Magyar Helga HR-, Pálfi László termelési-, és Radnai Tamás kommunikációs igazgató együtt avatták fel a jelentős létszámbővülés mellett létrejött új KÉZMŰ-üzemet.

A korábbi, egyszerűbb tevékenységeket folytató, pár tíz embert foglalkoztató felkészítőüzem helyett új helyszínen, több mint száz fős varrodát hozott létre Kiskunhalason a megváltozott munkaképességűeket védetten foglalkoztató, állami tulajdonban lévő KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. A lakástextil-gyártási tevékenységet folytató üzemnek a Város önkormányzata adott kedvezményes bérleti díjú épületingatlant a Szentháromság téren. A megváltozott munkaképességű munkavállalók zöme betanított munkás, akik külföldi és hazai megrendelésekre teljesítenek, illetve saját lakástextil termékeket is előállítanak. A különleges foglalkoztatási missziót megvalósító, országosan 4100 fős, mintegy 100 telephellyel működő állami társaság hosszú távon tekint Kiskunhalasra – a létszámbővülés ugyanis a tervek szerint nem állt meg.

Fülöp Róbert polgármester a megnyitón elmondta: E fejlesztés hatása túlmutat Kiskunhalason, hiszen a környező települések lakóit is érinti az új telephely. Hozzátette: “Örülök a városban megvalósuló jelentős munkahelyteremtésnek, és annak, hogy az önkormányzati ingatlan élettel telik meg, szemmel láthatóan jól hasznosul.” Végül a Polgármester ígéretet tett arra, hogy a KÉZMŰ és a megváltozott munkaképességű emberek továbbra is számíthatnak az Önkormányzat partneri segítségére.

Radnai Tamás, a KÉZMŰ kommunikációs vezetője kiemelte: „A kiskunhalasi profilváltással egybekötött üzembővítés egyszerre mutatja a társaság elkötelezettségét a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása és a megrendelői igények minél teljesebb kiszolgálása iránt. Köszönettel vettük, hogy az önkormányzat támogató partner volt az új üzem megnyitásában”.

A kiskunhalasi történet tágabb összefüggéséhez tartozik, hogy 2016 júniusa óta a KÉZMŰ, a FŐKEFE és az ERFO, egyaránt megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, állami tulajdonú, az ország 150 pontján jelenlévő Közhasznú Nonprofit Kft.-k közös ügyvezetői irányítás alá kerültek, stratégiájukat, működésüket összehangolták, és ezzel összesen csaknem 10 ezer érintett munkavállaló foglalkoztatását oldják meg biztonságosan, a piaci követelményeknek is megfelelve.

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson