Több mint 100 megváltozott munkaképességű ember kapott munkát Kiskunhalason

Munkahelyteremtés Kiskunhalason több mint 100 megváltozott munkaképességű ember számára

Kedden délelőtt Fülöp Róbert polgármester, Magyar Helga HR-, Pálfi László termelési-, és Radnai Tamás kommunikációs igazgató együtt avatták fel a jelentős létszámbővülés mellett létrejött új KÉZMŰ-üzemet.

A korábbi, egyszerűbb tevékenységeket folytató, pár tíz embert foglalkoztató felkészítőüzem helyett új helyszínen, több mint száz fős varrodát hozott létre Kiskunhalason a megváltozott munkaképességűeket védetten foglalkoztató, állami tulajdonban lévő KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. A lakástextil-gyártási tevékenységet folytató üzemnek a Város önkormányzata adott kedvezményes bérleti díjú épületingatlant a Szentháromság téren. A megváltozott munkaképességű munkavállalók zöme betanított munkás, akik külföldi és hazai megrendelésekre teljesítenek, illetve saját lakástextil termékeket is előállítanak. A különleges foglalkoztatási missziót megvalósító, országosan 4100 fős, mintegy 100 telephellyel működő állami társaság hosszú távon tekint Kiskunhalasra – a létszámbővülés ugyanis a tervek szerint nem állt meg.

Fülöp Róbert polgármester a megnyitón elmondta: E fejlesztés hatása túlmutat Kiskunhalason, hiszen a környező települések lakóit is érinti az új telephely. Hozzátette: “Örülök a városban megvalósuló jelentős munkahelyteremtésnek, és annak, hogy az önkormányzati ingatlan élettel telik meg, szemmel láthatóan jól hasznosul.” Végül a Polgármester ígéretet tett arra, hogy a KÉZMŰ és a megváltozott munkaképességű emberek továbbra is számíthatnak az Önkormányzat partneri segítségére.

Radnai Tamás, a KÉZMŰ kommunikációs vezetője kiemelte: „A kiskunhalasi profilváltással egybekötött üzembővítés egyszerre mutatja a társaság elkötelezettségét a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása és a megrendelői igények minél teljesebb kiszolgálása iránt. Köszönettel vettük, hogy az önkormányzat támogató partner volt az új üzem megnyitásában”.

A kiskunhalasi történet tágabb összefüggéséhez tartozik, hogy 2016 júniusa óta a KÉZMŰ, a FŐKEFE és az ERFO, egyaránt megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, állami tulajdonú, az ország 150 pontján jelenlévő Közhasznú Nonprofit Kft.-k közös ügyvezetői irányítás alá kerültek, stratégiájukat, működésüket összehangolták, és ezzel összesen csaknem 10 ezer érintett munkavállaló foglalkoztatását oldják meg biztonságosan, a piaci követelményeknek is megfelelve.

További hírek a témában