Továbbra is teljes látogatási tilalom van a halasi kórházban

Továbbra is teljes látogatási tilalom van érvényben a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban. Még tart az influenzajárvány, de már csökken az influenzagyanús tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. Helyette viszont a hányást, hasmenést okozó megbetegedések szaporodtak meg.

A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatása szerint Bács-Kiskun megyében 2018 kilencedik hetében, 609 beteg fordult influenzaszerű tünetekkel a megyei figyelőszolgálatban részt vevő háziorvosokhoz. Egy héttel korábban ez a szám még 824 volt. Hivatalosan ugyanakkor még tart a járvány, ugyanis a 100 ezer főre jutó megbetegedések száma a legfrissebb adat szerint 515 volt. A kormányhivatal tájékoztatása szerint már nem számítanak az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedésére, viszont a friss jelentések szerint hányást, hasmenést okozó vírusoknak, rotavírusoknak, humán calicivírusoknak és a bárányhimlő eseteknek gyakoribb előfordulására.

Halasinfo/baon.hu

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0