Újabb emberölést ismert be a halasi kalapácsos gyilkos

A rendőrök bebizonyították, hogy egy gyilkosság miatt már előzetes letartóztatásban lévő férfi egy kiskunhalasi nőt is megölt.

2011 szeptemberében kiskunhalasi tanyáján előzetes szóváltást követően S. Mihály bántalmazta férfi ismerősét, aki belehalt sérüléseibe. A gyanúsítottat őrizetbe vették a rendőrök és a nyomozási bíró 2016. június 30-án előzetes letartóztatását rendelte el. Erről a gyilkosságról további részleteket olvashat a hirdetés alatt.

Kiderült, hogy már máskor is lesújtott kalapácsával S. Mihály

2012. május 20-án Kiskunhalason, a Rekettye pusztában az egyik dűlőút mellett egy női holtestet találtak. Az akkori szakvélemény arra utalt, hogy a nő közlekedési balesetben vesztette életét, ezért a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatott nyomozást.

S. Mihály a másik gyilkosság miatti elfogása után a nyomozók megvizsgálták a 2012 májusában történt halálesetet, mivel a gyanúsított lakhelyétől nem messze történt, és a rendőrség nem volt benne biztos, hogy biztosan közlekedési baleset áldozata lett a nő.

A nyomozás kiderítette, hogy S. Mihály kalapáccsal ölte meg a nőt. 2012. május 19-én 23 óra 30 perc körül a dűlőút melletti erdőben már várta az asszonyt. A kezére kesztyűt, a cipőjére pedig ruhadarabokat húzott, és volt nála egy kalapács, amit szintén ruhával burkolt be. Az erdőben megbújó férfi a kerékpárját toló nőhöz lépett és több alkalommal kalapáccsal fejbe vágta, emiatt az 55 éves nő összeeset és meghalt. A gyanúsított a halálos csapások után az út szélére húzta a holtestet.

A férfi kihallgatásán ezt az emberölést is beismerte. A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldik meg.

Nem ez volt a gyanúsított első gyilkossága

A férfi korábban is elkövetett egy gyilkosságot. Ahogy korábban említettük, ezért volt előzetes letartóztatásban. Az esetről tavaly számoltunk be részletesen, miután fagyűjtők megtalálták a 70 éves áldozat csontjait és a rendőrség nyilatkozott a nyomozásról.

Az akkori gyilkosság áldozatát 2012. június 15-e óta eltűntként keresték a rendőrök. S. Mihályt először csak tanúként hallgatták meg az egyenruhások. A férfi már otthonosan mozgott a rendőrségen, hiszen korábban az eltűnés ügyében is „segített” a rendőröknek. Mint később kiderült, ez csak egy trükk volt, az, hogy közeli ismerősei voltak egymásnak, csak a 2016 júniusában történt meghallgatásán derült ki. S. Mihály tanúból hamar gyanúsított lett, a poligráfos vizsgálaton a férfi meg is bukott, végül kénytelen volt bevallani: ő ölte meg a 70 éves férfit.

Előbb csak azt mondta, hogy összevesztek, meglökte cimboráját, aki beverte a fejét, ő pedig hagyta meghalni. Később már arról beszélt, hogy a zöldséglopás előkészületei közben összevesztek, ő pedig egy kalapáccsal több ütést mért barátja fejére, aki azonnal életét vesztette. A holttestet a gyilkosság után elásta saját tanyájának udvarán, majd 2015 őszén úgy döntött, a maradványokat inkább kiviszi az erdőbe. Hogy erre mi oka volt, azt nem tudni. A kihantolás nem sikerült teljes egészében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság tetemkereső kutyájának jelzése után a rendőrök ugyanis megtalálták az udvaron az erdőből előkerült csontváz hiányzó részeit.

baon.hu/police.hu

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0