Újabb halasi kerékpáros sportsikerek

Remekül szerepeltek a halasi kerékpárosok az V. Kecel Nagydíjon. Váradi Krisztián bronzérmet szerzett, a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság pontversenyében pedig az előkelő 10. helyen zárta az évet.

A hétvégén immár ötödik alkalommal rendezték meg Kecelen az egyenkénti indítású időfutam kerékpárversenyt, amelyen a kiskunhalasi Pedal & Caffé csapat is képviseltette magát. A 19 km-es sík időfutamon a 40-50 év közötti korosztályban Váradi Krisztián állhatott a dobogó harmadik fokára 29:36-os idővel, mindössze 24 másodpercre elmaradva a győztes idejétől. Ugyanebben a korosztályban Albert Zoltán 9. helyezést ért el, 32:31-es idővel. A 40 év alattiak versenyében Tóth Tamás 29:07-es idejével a 4. helyet szerezte meg, ami egyben az abszolút kategória 5. helyét jelentette a 47 fős mezőnyben. Tőle mindössze 1 másodperccel maradt el Seres Gábor ideje, aki ezzel a korosztály 5. helyezését érdemelte ki.

Nagyon szoros verseny volt, és az előző évekhez képest jóval erősebb is volt a mezőny az idén, immár nem csak a környékről, hanem az ország több neves egyesületéből is voltak jelen versenyzők, így ez különösen értékessé teszi számomra ezt a dobogós helyezést, ami szép lezárása az első teljes versenyszezonomnak.” – mondta el a Halasinfónak Váradi Krisztián, akitől azt is megtudtuk, hogy a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokságban a 10. helyen zárta a 2017-es összesített pontversenyt a 25 fős mezőnyben.

Az AKESZ Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság egy egész évet átfogó, tíz futamból álló sorozat, amely öt mezőnyversenyből és öt egyenkénti indítású időfutamból áll. A mezőnyversenyek jellemzően 70-100 km-es távon kerülnek megrendezésre, általában dombos vagy hegyi terepen. Az időfutamok között pedig akad sík és hegyi időfutam egyaránt. A szezon során 98 versenyző szerzett pontot, de csak azokat értékelték az év végén, akik a tíz futamból legalább hét versenyen célba értek, így összesen 25 fővel zárult a 2017-es bajnokság hivatalos végeredménye.

 

A 10. helyezéssel nagyon elégedett vagyok, ez volt az első teljes versenyszezonom, amit elsősorban tapasztalatszerzésnek szántam, az év elején nem is gondoltam arra, hogy az első tízben tudom zárni a pontversenyt, így mindenképpen nagyon elégedett vagyok az elért eredménnyel. A bajnoki fordulókon kívül részt vettem még a szezonnyitó Bonyhád GP-n, és a Tour de Velencei-tó maratonon is, ez utóbbi versenyen értem el mezőnyversenyben az év legjobb eredményét, az 55 km-es távon 7. helyen futottam be a 33 fős mezőnyben. Sajnos az MKSZ által szervezett Master OB-n nem értem célba, ez volt az egyetlen verseny, amit feladni kényszerültem.” – értékelte a szezont röviden Váradi, akit a jövő évi terveiről is kérdeztünk.

Most egy rövid pihenő következik, de pár hét múlva már indul az alapozás, mert terveim szerint a következő évben is indulok az AKESZ magyar bajnokságban, és szeretnék a pontversenyben az ideihez képest előrelépni. A bajnoki fordulókon kívül terveim között szerepel még néhány rangosabb versenyen történő indulás, és kiemelten készülök a jövő évi Master OB-ra is.”

 

További friss hírek