Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Újabb határsértők a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson

hatarsertokA hétvégén több külföldi határsértőt kaptak el a határőrök, akik ellen eljárást indítottak. Jelenleg a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson vannak őrizettben.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség 2014. augusztus 23-án és augusztus 24-én idegenrendészeti eljárást indított tizenkettő afgán állampolgárral szemben. Közülük hét külföldit az egyik belépő tehervonat vagonján lévő ponyvás tehergépkocsi vontatmányában, öt férfit egy másik belépő tehervonat alvázán megbújva találtak meg az egyenruhások.

A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket a kirendeltségre. A csoport tagjai menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított egy koszovói és két török állampolgárral szemben, akiket 2014. augusztus 24-én az 5509-es számú úton, illetve Tompa külterületén igazoltattak a járőrök. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket a kirendeltségre.

Ellenőrzésük közben kiderült, hogy a koszovói és az egyik török férfival szemben beutazási tilalom van érvényben. A határsértőket idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök, őket a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalma Rendőrőrse idegenrendészeti eljárást kezdeményezett két szerb állampolgárral szemben, akiket 2014. augusztus 24-én 9 óra 30 perckor Mélykút külterületén fogtak el a rendőrök. A külföldiek magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért előállították őket a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltségre.

Meghallgatásukat követően a férfiakat idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök, őket a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra vitték.

Forrás: police.hu

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson