Utcafórum volt az Erdei téren

A lakosok kérésére utcafórumot tartott az Erdei Ferenc téren a Sikeres Halasért társaság hétfő délután.

A lakók aláírást gyűjtöttek két számukra nagyon fontos kérdésben.  Az egyikben arra kérik Kiskunhalas polgármesterét, hogy a használaton kívüli lebetonozott területeken alakítsanak ki parkolókat a megnövekedett gépjárműpark miatt. Szeretnék, ha a már meglévő parkolókban felfestenék a sávokat és mozgáskorlátozott parkoló helyeket is kialakítanának. Reményeik szerint nem gördít akadályt a városvezetés az ügyben, mert a közelmúltban már a Kuruc Vitézek terén történt ilyen parkoló kialakítás – tudtuk meg Vizkeleti Szabolcstól.

– A másik téma pedig, hogy a téren lévő hulladékgyűjtők körül eluralkodó káoszt megoldására kérik a polgármestert. A téren lévő tárolókba a város sok pontjáról hordják a hulladékot, sokszor éjszakánként szeméthegyeket hagyva maguk után. A tér lakótömbjeiben kialakított szemétlerakási rendszer is feszültséget okoz és vitákat szít az ott lakók között. Míg a 6-os tömbben 110 literes kukák vannak lépcsőházanként, addig a többi öt tömb konténereket kapott. Mivel a konténereket mindenki használja, így az öt tömb lakói nem tudják sokszor szemetüket elhelyezni bennük. Az állapot tarthatatlan, ezért mielőbbi megoldást kíván – mondta el az SHT frakcióvezetője a Halasinfonak.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0