Vádat emeltek a jánoshalmi testvérgyilkos ellen

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádat emelt a saját bátyját a nyílt utcán halálra verő fiatalkorúval szemben. A gyilkos legfeljebb 5 évet kaphat.

Mint arról korábban beszámoltunk, brutális testvérgyilkosság történt Jánoshalmán: egy fiatal szétverte a bátyja fejét, aki később belehalt a sérüléseibe. A 16 éves vádlott 2016. szeptember 24-én este Jánoshalmán rokonaival és barátaival együtt unokahúga születésnapját ünnepelte. A késő esti órákban a fiatalkorú vádlott a 27 éves, addigra már ittas bátyja a ház konyhájában dulakodni kezdett a szintén részeg sógorával, akit a földön meg is rugdosott. Emiatt öccse, az ugyancsak ittas vádlott felelősségre vonta őt és szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott az udvarról behozott egy botot és orrba vágta vele a bátyját, aki ezután vérző orral kiment a házból és elindult a városközpont felé.

A továbbra is dühös vádlott a bátyja után szaladt, majd egy közeli romos épület fa ablakkeretéből kitört egy 1 méter hosszúságú lécet a rajta lévő alumínium kilinccsel. A vádlott utolérte fivérét, akit a kezében lévő léccel hátulról nagy erővel fejbevágott. Ezután a lécet két kézzel megragadva, a már hason fekvő, eszméletlen bátyja fejét olyan erővel verte, hogy a léc darabokra tört. A vádlott ezután elmenekült.

A 27 éves sértett súlyos koponyasérüléseket szenvedett, ami miatt életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de két és fél hónap kóma után elhunyt.

Az ügyészség a fiatalkorút halált okozó testi sértés bűntettével vádolja, amely a fiatalkorúakra vonatkozó speciális szabályok alapján 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlott korábban többször volt büntetve, a vádbeli időszakban pedig öt büntető ügy volt ellene folyamatban. A fiatalkorú előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

[box type=”shadow” ]A családban nem ez volt az egyetlen halállal végződő erőszakos bűncselekmény. Néhány hete az apát is őrizetbe vette a rendőrség, mert összeverekedett a másik fiával, akit olyan súlyosan megsebesített, hogy a helyszínen életét vesztette.

Egy 29 éves férfi szúrt sérülést szenvedett 2017. február 15-én a délutáni órákban, aki jánoshalmi otthona előtt belehalt sérülésébe. A helyszíni szemle adatai szerint a férfi halálát idegenkezűség okozta. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást, a bűncselekménnyel összefüggésben a sértett 52 éves édesapját előállították a rendőrök.

A gyilkosság helyszínén, a Móra Ferenc utcai házuk előtt az édesanya kérdésünkre elmondta, bár három napig nem volt otthon, úgy tudja, hogy italozás közben tört ki veszekedés, és a fiú rátámadt az apjára, aki szerinte önvédelemből szúrt. A mentők sokáig próbálták megmenteni a fiatalember életét, de nem jártak sikerrel.  A temetkezési vállalat késő este szállította el a meggyilkolt férfi holttestét.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki K. Jánost, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozók 18 óra 2 perckor őrizetbe vették a gyanúsítottat és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Mint arról a Halasinfo is beszámolt, szeptember 24-én már történt egy tragédia a családban, akkor a Kélesi utcában két fiúgyermek bedrogozva szólalkozott össze, és a 16 éves fiú egy faléccel halálra verte a 27 éves testvérét. Tavaly pedig mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani az édesapát, akit megszúrt az egyik gyereke.

[/box]

 

Halasinfo

További hírek a témában