VAS LUCA MAGYARORSZÁG JÓ TANULÓJA – JÓ SPORTOLÓJA

„Kitartás kell a tanulmányi és sportolói eredményességhez, éppen a sport és a tanulás kettőssége az, ami igazán sikerrel készít fel a nagybetűs életre” – jelentette ki ünnepi beszédében Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azon a központi ünnepségen, ahol a több mint 400 díjazott fiatal közül is a legjobbak, mintegy 50-en vehették át a „Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója 2016” címet tanúsító oklevelet.

Kiskunhalasról Vas Luca, a Bibó István Gimnázium 11. évfolyamos tanulója, a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyúszója vette át az ünnepségen a kiérdemelt díjat.

Vas Luca a 2015/2016. tanévben teljesített kitűnő tanulmányi eredménye és a 2016-os Felnőtt Országos Úszóbajnokságon megszerzett magyar bajnoki cím elismeréseként most negyedik alkalommal kapta meg ezt a Balog Zoltán miniszter által aláírt kitüntetést.

Luca edzője: Novotny Attila, osztályfőnöke: Varga Csaba. A fiatalok teljesítménye mögött mindig ott van az őket segítő pedagógus, tehetségsegítő szakember munkája, ezért az edző és a felkészítő tanárok munkáját is elismerés illeti.

Kép és szöveg: Várnai Iván

További hírek a témában