Végrehajtandó fegyház lehet a vége a rablásnak

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 43 éves és egy 22 éves kiskunhalasi férfi ellen.

A 43 éves vádlott 2017. március 9-én délután megjelent a sértett tompai házánál. A férfi be is engedte a házba, de a vádlott félrelökte, bement a szobába és magához vett egy laptopot, hogy ellopja. A sértett azonban visszavette tőle a készüléket. A 43 éves férfi erre megfenyegette a sértettet, hogy megveri, ha nem adja oda a laptopot. A fenyegetés hatására végül a sértett átadta a rablónak a testvére tulajdonát képező, 60.000 forint értékű készüléket, majd a vádlott távozott a házból.

A 43 éves férfi ezután találkozott egy 22 éves kiskunhalasi férfivel, az ügy másik vádlottjával. Együtt elindultak a buszállomásra, hogy visszautazzanak Kiskunhalasra. Menet közben az idősebb vádlott átadta a laptopot fiatalabb bűntársának, aki – tudva azt, hogy a készülék bűncselekményből származik – a ruhájába rejtette.

A rablás sértettje azonban a cselekmény után azonnal értesítette a rendőröket, akik a tompai buszmegállóban megtalálták és igazoltatták a rablót és bűntársát. Az intézkedés közben a sértett is megérkezett a buszmegállóba. A sértett részletesen elmondta a rendőröknek a bűncselekményt, amikor az idősebb vádlott a rendőrök jelenlétében azzal fenyegette meg, hogy „megöli, kinyírja, elássa”. A fiatalabb bűntárs a rendőrök kérdésére pedig letagadta, hogy nála lenne a laptop, a Tompai Rendőrőrsön azonban megtalálták nála az egyenruhások, így a kár megtérült.

A vádlottak közül az előzetes letartóztatásban lévő, erőszakos és többszörös visszaeső 43 éves férfit a járási ügyészség rablás bűntettén kívül zaklatás vétségével is vádolja, míg szabadlábon lévő, büntetlen bűntársának bűnpártolás vétsége miatt kell a bíróság előtt felelnie. Az idősebb vádlottal szemben végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás, bűntársával szemben próbára bocsátás kiszabását indítványozta az ügyész. Bűnösségük kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. (Bács-Kiskun Megyei Főügyészség)Szóljon hozzá!