Kiskunhalas és a Dél-alföldi régió friss hírei. Legyél a követőnk Te is!

Vonattal utazik? Akkor ez a hír érdekelni fogja!

Fotó forrása: pixabay.com

A munkanap áthelyezése miatt március 9-én a munkanapra, március 10-én a péntekre érvényes forgalmi rend szerint közlekednek a vonatok. Március 14-én a pénteki, március 15-én a szombati, március 16-án és 17-én az ünnepnapi, március 18-án a vasárnapi közlekedési rend lesz érvényes a vasúton – adta hírül a MÁV.

Az ünnep idején várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-Start Zrt. a lehetőségekhez képest, a helyfoglalások figyelembe vételével felhasználja az IC szerelvényekhez a plusz kocsikat.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a cég azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve használják a jegyértékesítő automatákat, valamint az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet. A 26 éven aluli fiatalok az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes 33 százalékos kedvezményt is igénybe vehetik március 14-én 10 órától március 18-án éjfélig. Mindemellett a gyermekek, kis és nagy családok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel, valamint az új csatornakedvezményeket: a jegykiadó automatából 5, online módon (e-vonatjegy) 10 és a csúcsidőn kívüli, alacsonyabb kihasználtságú vonatokra akár 20 százalékos kedvezménnyel váltható menetjegy.

napi.hu

További hírek a témában