1 milliót csalt ki a vevőtől egy férfi, a halasi rendőrök elkapták

A kép illusztráció

Az egyik hirdetési portálon 1.600.000 forintért egy Belarus 1221-es típusú traktort árultak. Miután a vevő átutalt egymilliót, az eladó eltűnt. 

A sértett 2017. október 30-án 8 órakor felvette a kapcsolatot a hirdetővel, aki telefonon azt mondta, hogy több érdeklődő is van, és annak fogja eladni a traktort, aki gyorsabban elutal neki a traktor vételárából 1 millió forintot. Még ezen a napon a férfi elutalta a megadott bankszámlaszámra az összeget, de ezt követően a hirdető nem volt elérhető, a mezőgazdasági gépet nem kapta meg. A rendőrök beazonosították a számla egri tulajdonosát, aki – két részletben – az utalás napján és az azt követő napon ki is vette az 1 millió forintot. Az 50 éves K. Attilát elfogták a kiskunhalasi nyomozók, akik csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

police.hu

További friss hírek