100 darab fát ültettek a Fehértó köré

Pár év múlva egészen megváltozik a táj a Fehértó körül a horgászok nagy örömére, hiszen a kedvenc időtöltésük közben végre árnyékba húzódhatnak majd.

– Még a tavasz folyamán ajánlott fel a Füzes pusztai Szemerédi Kertészet 100 darab facsemetét a Kunfehértói „Előre” Horgász Egyesület részére. A kialakult járványhelyzet és lezárások miatt akkor nem tudtuk a kiültetésüket végrehajtani. A 70 tő juhar- és 30 tő berkenyét csütörtökön reggel kezdtük el kihelyezni a tervezett helyükre a horgásztó körül, ebben az egyesület segítségére voltak a Fehértó Nonprofit Kft. munkatársai – mondta el Monda Tamás tógazda, aki elárulta azt is, hamarosan Harkakötönyből érkezik 4 mázsa 3 nyaras ponty, ezen kívül a saját nevelésű halaikat is minden hétvégén rendszeresen telepítik a tavakba. Ebben az évben eddig 370 kg 3 nyaras ponty került át a fürdőtóba, amelyeket 80dkg-ról átlag 2 kg-ra sikerült hizlalni az egyesület saját nevelőtavában.

A tó egyre népszerűbb a halasi és jánoshalmi horgászok körében, de érkeznek jóval távolabbról is napijegyes horgászok. A fásítással az ő kedvükben is akarunk járni, de persze a hazai pecások is örülnek mindennek, amivel előrébb haladhatunk és vonzóbbá, élhetőbbé tehetjük a vizet és a környezetét – tudatta Monda Tamás.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

100 darab fát ültettek a Fehértó köré

Pár év múlva egészen megváltozik a táj a Fehértó körül a horgászok nagy örömére, hiszen a kedvenc időtöltésük közben végre árnyékba húzódhatnak majd. – Még a tavasz folyamán ajánlott fel a Füzes pusztai Szemerédi Kertészet 1...