100 fát ültettek el a diákok Kiskunhalason

Két helyszínen, összesen száz facsemetét ültettek el kedden a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiumának, valamint a Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 9. osztályos diákjai. 

A „Jövőnkért a jövő szakemberei” program keretében az Esze Tamás lakótelepen 70 darab virágos kőrist és  platánlevelű juhart ültettek el a diákot, míg a Karacs Teréz utcában 30 db japáncseresznye csemete került a földbe. – A leendő szakembereknek nagy felelőssége lesz a környezetvédelemmel kapcsolatosan. mert nagyon sok olyan anyagot használnak majd fel a munkájuk során, amely a környezetre káros lehet. Mi azt szeretnénk elérni, hogy a szakképzési évek alatt a diákok megtanulják a felelősségtudatos döntéseket tudjanak majd hozni környezetvédelmi szempontból – mondta el a Halasinfónak – Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója. A program keretében a tagintézmények első éves tanulói 100-100 fát ültetnek el Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán és Kiskőrösön is.

– Az Esze Tamás lakótelepen nemrégiben kitermelték az elöregedett, beteg és veszélyes fákat, azoknak máris megvan a pótlása – emlékeztetett Kuris István László. Az alpolgármester hangsúlyozta, az Önkormányzat elkötelezett a zöld felületek növelésében, így mindig tudnak majd helyet biztosítani a hasonló akcióknak. A politikus kiemelte, a fiatalok most a saját jövőjüket ültetik el, hiszen évek múlva, amikor a játszótér köré most plántált csemeték már árnyékot adnak, majd a saját gyermekeiket hozhatják a fák alá.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

100 fát ültettek el a diákok Kiskunhalason

Két helyszínen, összesen száz facsemetét ültettek el kedden a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiumának, valamint a Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 9. osztályos di...