12,9 millió forint támogatás érkezik halasi egyházi közösségek javára

Mintegy 13 millió forintos támogatás érkezik helyi egyházi közösségek részére. A felekezetek és intézményeik az Egyházi közösségi célú programok, beruházások és az egyházi épített örökség védelmének támogatására kiírt felhívásra nyújtottak be sikeres pályázatot a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felé – tájékoztatta a Halasinfót Kuris István László, fideszes önkormányzati képviselő.

Egyházi közösségek mindennapjait, hitéleti és közösségi programjait segítő 5 pályázatra összesen 2.900.000.- forint értékben érkezik támogatás a baptista gyülekezet, a református egyházközség, az alsóvárosi katolikus plébánia, a katolikus általános iskola és a katolikus egyházhoz kapcsolódó kolpingosok terveit segítve. Ezek mellett az egyházi épület felújítására érkező támogatási összeg 10.000.000.- forint, mely részben segíti az alsóvárosi katolikus templom további belső felújítását.

A város számára is jó hír megmutatja a helyi egyházi közösségek erejét, melyek tagjai aktív szerepet vállalnak a város előrehaladásának építésében, a rászorulók szolgálatában, a fiatalok nevelésében, melynek jelentősége nem szorul magyarázatra. Úgy gondoljuk, hogy a felekezetek támogatásával maga a város is gyarapodhat. A hitéleti programok mellett a sokak számára nyitott közösségi programok is magasabb színvonalon valósulhatnak meg a támogatások segítségével. Emellett a nem csak a hitéleti, hanem közösségi és kulturális programoknak is gyakran patinás helyszínt adó templomok is megújulhatnak egyrészt építészeti értékük eredetijét visszaadva, másrészt a mai kornak megfelelő technikai berendezések felújításával.

További friss hírek