13 éves lánynak adott a drogból, vádat emeltek ellene

kép: elliotlaketoday.com

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy kiskunhalasi férfi ellen, aki 2019 februárjában Kiskunmajsán „kristály” nevű drogot adott fogyasztásra egy 13 éves lánynak, valamint maga is marihuánát fogyasztott.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi egy internetes közösségi oldalon tartotta a kapcsolatot az akkor tizenhárom éves kiskunmajsai lánnyal. Tudta azt is, hogy a lány még nincs tizennyolc éves. 2019. február 9-én a vádlott Kiskunmajsára utazott, majd az egyik ismerősétől „kristály” nevű drogot szerzett. Ezután – a szülők tudta és engedélye nélkül – találkozott a kiskorú lánnyal és a „kristály” egy részét fogyasztásra átadta neki. A lány a drogot el is fogyasztotta. A nyomozás azt is kiderítette, hogy a vádlott nemcsak „kristályt”, hanem 2019 júliusában ismeretlen körülmények között marihuánát is szerzett, amit maga elfogyasztott.

A szabadlábon védekező, büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettén kívül kábítószer birtoklásának vétségével is vádolja. Az ügyész a vádlottal szemben elzárás kiszabását indítványozta, bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve