2 év felfüggesztettet kapott az idős hölgyet ellökő kiskunhalasi férfit

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség 2018. november 9-én könnyű testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 25 éves kiskunhalasi férfit, aki 2018. október 27-én Kiskunhalason ittas állapotban minden ok nélkül ellökött egy idős hölgyet, aki emiatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott 2018. október 27-én reggel Kiskunhalason a városközpont irányába gyalogolt a járdán, amikor szembe találkozott egy idős hölggyel. A 67 éves sértett a kora és egészségi állapota miatt a kerékpárjára támaszkodva szintén gyalog közlekedett.

A vádlott ittas volt, magában beszélt és a kezével hadonászott, majd a sértett mellé érve felé fordult és minden ok nélkül szándékosan két kézzel a felső testét nagy erővel meglökte. A lökéstől a sértett a kerékpárjával együtt az úttestre zuhant és a fején, valamint a bal tenyerén nyolc napon belül gyógyuló vérző sérüléseket szenvedett.

A vádlott ezután elsietett a helyszínről, de a szemtanúk útmutatása alapján a kiérkező rendőrjárőrök a gyanúsítottat a közelben elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő vádlottat könnyű testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban 2018. november 9-én bíróság elé állította.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a tárgyaláson a büntetett előéletű vádlottat bűnösnek mondta ki könnyű testi sértés bűntettében és 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

(Bács-Kiskun Megyei Főügyészség)

További friss hírek