24 méter hosszú alagutat fedeztek fel a rendőrök a déli határ alatt – Fotók

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök rendszeresen ellenőrzik a határ menti védelmi rendszer környezetét. A terep átvizsgálása  június 24-én délben egy nyílást találtak az egyenruhások Katymár külterületén, a határzártól pár méterre.

Szemmel láthatóan sok időt és energiát öltek bele az alagút elkészítésébe a határsértők. – A 24 méter hosszú alagút szerb területről indul, és a határvonal, valamint az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik. A magyar oldalon található kijárata körülbelül 80×50 centiméter átmérőjű és hozzávetőleg 2 méter mély. A kitermelt földet a kerítés túloldalán egy csatorna közelében terítették szét mintegy 8 méter hosszan, két méteres szélességben – tudatta a helyszínen Torma Sándor ezredes.

A rendőrök helyszíni szemlét tartanak az alagútnál, majd azt betemetéséig őrzik.

A járőrök már korábban is fedeztek fel a határ mentén ehhez hasonló járatokat. Csikéria térségében először tavaly ősszel találtak egy föld alatti átjárót az ideiglenes biztonsági határzár alatt. Idén januárban újabb alagutat fedeztek fel az előző közelében, majd egy hónappal később ismét találtak egy járatot.

police.hu, halasinfo.hu / Fotók: Juhász D. Géza

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

24 méter hosszú alagutat fedeztek fel a rendőrök a déli határ alatt – Fotók

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök rendszeresen ellenőrzik a határ menti védelmi rendszer környezetét. A terep átvizsgálása  június 24-én délben egy nyílást találtak az egyenruhások Katymár külterül...