25 éves jubileumot ünnepelt a Faddikorr Kft.

A negyedszázados születésnapját ünnepelte szombaton a kunfehértói Faddikorr Kft. A jeles alkalomból a cég vezetése vendégül látta a dolgozóit és azok családjait is.

A rendezvényen felszólalt dr. Kerényi János választókerületi elnök, aki elismerését fejezte ki a cég elmúlt években nyújtott teljesítményéért és emlékeztetett rá, a Faddikorr Kft. sikere abban is rejlik, hogy egy nagy családként tekintenek magukra. Huszár Zoltán, Kunfehértó polgármestere köszöntőjében háláját fejezte ki, amiért a Faddikorr Kft. vezetése, évtizedek óta támogatja a falut és annak rendezvényeit. Kunfehértó Község Önkormányzata nevében egy gravírozott üveg emlékplakettet adott át Faddi Jánosnak és a családjának, akik mind a cég vezetésében dolgoznak.

A környék egyik legnagyobb munkaadója közel 100 embernek nyújt biztos megélhetést. Mintegy száz kilométeres körzetből járnak ide dolgozni, a helybéliek nagyjából harmincan vannak, a többiek Kiskunhalasról, Jánoshalmáról, Bácsalmásról, Kiskőrösről, Tázlárról, Kiskunmajsa környékéről, de több tolna megyei településről is érkeznek. A bejárást a cég biztosítja saját járműveivel. A világ minden tájára szállítanak a Kunfehértón készült vegyipari, élelmiszeripari célokra gyártott speciális tartályokat. A termelés 80%-a exportra megy, legtöbb megrendelésük Németországból van, de Ázsiától Amerikáig mindenütt vannak partnereik.

A kezdetekről Faddi János cégtulajdonos beszélt a jubileumi ünnepségen. – A volt munkahelyemen egyszer csak azt mondták huszonkét év után, hogy nem kell többet bejönni. Már nem bánom, ennek így kellett lennie. GMK-ban elkezdtünk dolgozni három emberrel. Később találkoztunk olyan cégekkel, akik pálinkás tartályt akartak csináltatni. Mindent megoldottunk, pedig alig volt rendes szerszámunk, de nem volt lehetetlen. 1996-ban meg is alapítottuk a tartály gyártással foglalkozó családi vállalkozást, akkor már voltunk körülbelül húszan. 1997-ben sikerült a jelenlegi telephelyünket egy árverésen megvásárolni, egy évre rá ide is költözött a cég. Az akkori viszonyokhoz képest egészen primitív eszközökkel gyártottunk egy csomó dolgot, ami jobb volt, mint a másoké, így sorba jöttek a munkák. Elindultak a beruházások, csarnokokat, műhelyt építettünk, mindig kitaláltunk valamit, hogy fejlődhessünk. János fiam is lassan már 20 éve csatlakozott a céghez, miután végzett a tanulmányaival. Ezzel elkezdődött egy másik periódus, miután rábeszélt engem, hogy pályázzunk – mesélte el Faddi János.

2006-ban kezdtünk el először pályázni, több pályázatíró céggel is dolgoztunk együtt, amíg rá nem találtunk az állandó partnerünkre. A legelső pályázatot nem nyertük meg, azóta viszont mind sikerrel zárult. Komoly fejlesztésekbe kezdtünk, indultak a csarnok beruházások, bővítettük az infrastruktúrát, a gépparkot is nagyon komolyan fejlesztettük, így tudunk folyamatosan 100 embernek stabil megélhetést biztosítani – tudatta a cégtulajdonos.

Az ünnepségen elismerésben részesültek azok a dolgozók, akik már a kezdeteknél is kivették a részüket a kemény munkából és a mai napig erős oszlopai a cégnek, de nem csak az ő munkájukat ismerték el, hiszen minden dolgozó ajándékot kapott.

Juhász D. Géza

További friss hírek